Expoziţie de felicitări pentru nostalgici

Expoziţie de felicitări pentru nostalgici

Într-o eră în care felicitările, inclusiv cele dedicate Sărbătorilor de Iarnă, sunt la un click distanţă, banala
felicitare pe hârtie, scrisă şi trimisă prin poştă, devine din ce în ce mai desuetă. Pentru nostalgici, mai există totuşi o şansă. La Galaţi, în foaierul Bibliotecii Urechia a fost amenajată o expoziţie de felicitări de Anul Nou, din ultimii 50 de ani, realizată din donaţiile gălăţenilor.

Un pic parca prea formale pentru noile generatii, urarile sunt vechi de zeci de ani, iar felicitările pe care au fost scrise au fost stranse si expuse acum pentru nostalgici şi nu numai. Inainte de apariţia internetului, felicitarile pe hartie, erau mai intai cumparate, apoi scrise si trimise prin posta destinatarului, dar vremea lor a apus.

Expozitia isi propune sa fure doar cateva minute din timpul celor care merg la biblioteca dar, cum e pandemie siactivitatea este foarte redusa, ea poata fi vazuta si online

În acelasi loc exista o alta expozitie care ne aduce aminte de vremuri de mult uitate, de anii 1800. Sunt expuse felicitari in versuri comandate si facute special in tipografii de diferite bresle de functionari si mestesgari. Multe i-au fost aduse carturarului Vasile Alexandrescu Urechia, care a infiintat biblioteca si se afla in colectiile speciale ale acesteia .

In plus, mai sunt expuse si invitatii primite de omul de cultura Vasile Alexandrescu Urechia la balurile de sarbatori ale Curtii regale.

Aceste invitatii erau insotite si de… meniuri, care pot fi vazute exclusiv in format electronic pe pagina bibiliotecii galatene.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt