Facebook îşi redeschide birourile însă va prelungi posibilitatea de telemuncă pentru angajaţii săi

Facebook îşi redeschide birourile însă va prelungi posibilitatea de telemuncă pentru angajaţii săi
Pagina de media

Facebook a anunţat miercuri că angajaţii săi vor putea continua, pe termen lung, să lucreze de acasă, inclusiv în străinătate, o decizie diferită de cea a gigantului Apple, care încearcă în schimb să-şi aducă personalul înapoi la birourile din Cupertino, relatează AFP.

Începând din 15 iunie, angajaţii Facebook care îşi pot desfăşura activitatea de la distanţă vor putea solicita continuarea telemuncii, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al gigantului social media.

"Credem că modul în care lucrăm contează mai mult decât locul în care ne aflăm", a spus el.

"Vrem să fim locul în care oamenii pot performa la maximum, asigurând în acelaşi timp o experienţă perfectă pentru toţi angajaţii noştri, oriunde s-ar afla", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Firmele din Silicon Valley, printre primele din Statele Unite care şi-au închis birourile la începutul pandemiei, se află în centrul discuţiilor privind noile condiţii de muncă.

Twitter, de exemplu, le-a oferit de anul trecut angajaţilor săi posibilitatea de a lucra de acasă, pe termen nelimitat. Managerul general şi preşedintele Facebook, Mark Zuckerberg, a estimat că jumătate dintre angajaţii platformei ar putea lucra de la distanţă în următorii zece ani.

Datorită progreselor în lupta împotriva răspândirii COVID-19 şi a campaniilor de vaccinare, platforma vizează birouri deschise în proporţie de 50% în Statele Unite până la începutul lunii septembrie şi 100% în octombrie.

Însă ea sprijină şi posibilităţile în ceea ce priveşte telemunca, inclusiv programul său de sprijin pentru angajaţii care doresc să emigreze din Statele Unite în Canada sau din regiunea sa "Europa-Orientul Mijlociu-Africa" către Regatul Unit.

Google şi Microsoft se bazează, de asemenea, pe sisteme hibrid.

Apple ar dori ca angajaţii săi să revină cel puţin trei zile pe săptămână începând din toamnă, însă producătorul iPhone întâmpină rezistenţă.

Câţiva zeci de angajaţi ai gigantului californian Apple şi-au exprimat scepticismul cu privire la această idee.

"Fără caracterul incluziv pe care îl permite flexibilitatea, mulţi dintre noi avem sentimentul că trebuie să alegem fie între familiile noastre, bunăstarea noastră şi capacitatea de a performa la capacitate maximă la locul de muncă, adică de a face parte din Apple", au scris 80 de angajaţi ai Apple într-un e-mail intern publicat vinerea trecută de The Verge. 

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt