Incoruptibilul de pe şosele

Incoruptibilul de pe şosele

Lupul de la rutieră! Nu este numele unui film de la Hollywood ci…renumele unui poliţist din judeţul Braşov! A semnat zeci de denunţuri la DGA…zeci de persoane care au crezut că-i pot cumpăra integritatea… şi-au asigurat doar un loc în boxa acuzaţiilor!

Şoferii care au călcat strâmb şi îl întâlnesc pe Cornel Sandu în trafic trebuie să ştie că nimic nu îi va scăpa de pedeapsă. Este poliţistul incoruptibil, iar de 17 ani de când este la rutieră nu clipseşte când vine vorba de infracţiuni.

La puţin timp după ce a ieşit în stradă, în control… un şofer a încercat să îi ofere şi prima mită. O greşeală enormă, pe care nu o va repeta pentru că polişitul Sandu l-a şi denunţat la Direcţia Generală Anticorupţie. Nu a contabilizat niciodată denunţurile, dar îşi aminteşte cea mai mare sumă care i-a fost oferită de către un şofer.

Lupul de la rutieră, aşa cum mai este supranumit Cornel Sandu, îşi aminteşte cu emoţie cum părinţii l-au îndrumat
către această meserie frumoasă. Acum este mândru că fiul său îi va călca pe urme.

Are 51 de ani acum şi nu a vrut să se pensioneze în 2017 atunci când îndeplinea toate condiţiile. Vrea să rămână în câmpul muncii pentru a-i îndruma şi pe cei tineri. De-a lungul carierei a primit multe medalii şi premii, însă cea mai importantă recunoaştere a fost cea a Ministerului de Interne care i-a oferit placheta de onoare. Acum este deja celebru, iar şoferii îl recunosc în trafic.

Anul acesta a fost înregistrată o creştere de 40% a denunţurilor către Direcţia Generală Anticorpupţie din partea
poliţiştilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt