Infectată cu Covid, a născut 4 copii sănătoşi

Infectată cu Covid, a născut 4 copii sănătoşi

Situaţie inedită la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi. O mămică în vârstă de 37 de ani a adus pe lume… 4
bebeluşi! Surpriza a fost pentru medicii de acolo şi mai mare când au realizat că, deşi femeia este infectată cu Sars Cov 2, bebeluşii s-au născut perfect sănătosi. Mămica va mai avea însă puţin de aşteptat până când îi va strânge în braţe.

Cei 4 bebeluşi s-au născut prematur, la doar 34 de săptămâni. Femeia, în vârstă de 37 de ani, este din judeţul Suceava şi a urmat tratamente speciale pentru a putea da viaţă unui copil. Nu se aştepta, însă, să fie atât de mulţi.

Femeia spune că sarcina ei nu a fost deloc grea şi nici atunci când a adus copiii pe lume nu a avut probleme. Doar emoţii. Şi asta pentru că este infectată cu teribilul Sars-Cov-2. Naşterea celor 4 copii este un eveniment special în istoria maternităţii ieşene.

Infecţia cu coronarius a proaspetei mămici, dar şi vârsta acesteia, 37 de ani, puteau reprezenta o problemă la naştere, mai ales că au fost 4 bebeluşi.

Evoluţia mamei a fost favorabilă după naştere. Ea va rămâne internată la Terapie Intensivă încă 4-5 zile. Cei patru băieţei sunt bine şi ei şi au fost transferaţi la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, unde beneficiază de incubatoare speciale pentru prematuri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt