Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a mulţumit Braşovului pentru primirea refugiaţilor ucraineni

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a mulţumit Braşovului pentru primirea refugiaţilor ucraineni

O delegaţie a Ambasadei SUA la Bucureşti, condusă însărcinatul cu afaceri ad-interim David Muniz, a efectuat o vizită la Braşov, în cadrul căreia a avut discuţii cu oficialităţi locale şi a vizitat centrul pentru refugiaţi şi incubatorul de afaceri, care se află ambele în incinta CATTIA (Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri) din municipiu.

"Sunt uimit de toată organizarea care este aici şi de minunata disciplină a acestor voluntari care sunt aici în fiecare zi, ajutându-i pe refugiaţi, ajutându-i să se reinstaleze, ajutându-i să se îmbrace, să se hrănească. Într-adevăr, o scenă uimitoare! Iar la etaj avem incubatorul de afaceri plin de companii locale care lucrează în tot felul de domenii. Tocmai am văzut oameni care lucrează la arhitectură, investiţii, tehnologie şi IT şi alte lucruri de genul acesta, lucrând aici în acelaşi timp în care comunitatea s-a reunit pentru a-i sprijini pe refugiaţi. Este o poveste emoţionantă şi este, de asemenea, revelator pentru toate părţile cele mai bune pe care Braşovul le are în acest moment critic şi de ce acest oraş este atât de special şi unic. Aşa că am apreciat cu adevărat şansa de a vedea toate acestea, transmit urările noastre de bine oamenilor din Braşov şi vă mulţumim foarte mult pentru tot ce faceţi pentru a ajuta refugiaţii din Ucraina în acest moment foarte dificil", a declarat David Muniz, conform unei informări transmisă marţi de Primăria Braşov.

Totodată, oficialul ambasadei SUA a discutat cu reprezentanţii administraţiei locale şi despre posibilitatea atragerii unor investitori americani în zonă, dar şi a stabilirii unor parteneriate în domeniul educaţiei.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt