Istoria, învinsă de indiferenţă

Istoria, învinsă de indiferenţă

Clădiri vechi de secole, care ascund istoria unui întreg neam şi poveşti nebănuite sunt lăsate în paragină de proprietari cu interese ascunse şi de autorităţi indiferente. Este şi cazul Casei Miclescu - monument istoric, situată pe Şoseaua Kiseleff din Bucureşti. Imobilul, proiectat de arhitectul Ion Mincu, a aparţinut iniţial pictorului George Demetrescu Mirea. A ajuns apoi la avocatul Jean Miclescu şi mai târziu a fost confiscat de regimul comunist. Acum, stă să cadă, sub ochii indiferenţi ai celor care ar fi trebuit să protejeze istoria.

Bucureşti. Şoseaua Kiseleff nr. 35-37. Printre reşedinţe luxoase, ambasade discrete şi clădiri de birouri
mai ceva ca în Singapore, se remarcă… Vila Miclescu. Clădirea impozantă găzduia, în vremea bună, petreceri
grandioase, baluri elegante şi întâlniri aristrocrate. Ceva mai târziu, pereţii casei au fost martorii ororilor comunismului. Iar în prezent, se distrug sub ochii indiferenţei.

După 1948 casa a fost naţionalizată. În acest decor deosebit s-au filmat mai multe filme, printre care Felix şi Otilia, în 1972.

Fiul primului prorietar, colonelul Radu Miclescu, nu s-a lăsat alungat de comunişti. A fost chiriaşul statului în propria casă şi a locuit într-o baie. Moştenitorii lui au vândut casa mai departe.

Nostalgicii mai fac câte o plimbare pe Kiseleff, în amintirea vremurilor trecute.

Terenul casei are aproximativ 3000 de mp este şi el extrem de valoros.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt