Lecţii de istorie, pe fundul mării

Lecţii de istorie, pe fundul mării

Vacanţa de vară la mare va arăta… altfel anul acesta, pentru că turiştii au acum o nouă aventură: scufundări la vestigii aflate în adâncul mării Negre, în zona de est a cetăţii antice Tomis. Este un proiect susţinut de primăria din Constanţa, care-i îndeamnă pe români să facă turism şi arheologie submarină. Echipaţi în costume de scafandru şi însoţiţi de ghizi şi de arheologi specializaţi, tinerii din prima serie au coborât astăzi în adâncuri.

Prima lectie de scufundare incepe cu echipamentul. Tinerii au invatat sa se echipeze cu tot ce le trebuie pentru
coborarea in adancuri.

Pe o vremea frumoasă de vara si fără vânt, apa mării este linişită şi fără curenţi. Numai bună pentru scufundări

Să înoţi printre bancuri de peşti e într-adevăr o senzaţie unică ce nu poate fi descrisă în cuvinte. Ideea acestui tip de turism este să promoveze ceea ce avem frumos din punct de vedere natural, ce specii ce trebuie protejate, într-un mod cât mai puţin invaziv. Si nu e vorba numai despre vietatile marine: scafandrii pot vedea si istoria antica, sub apa.

Tarmul vestic al Marii Negre ascunde multe vestigii antice. Cu povesti interesante, care au stat in adancuri pana le-au descoperit specialistii in cercetari marine. Practic e un muzeu subacvatic, deoarece nimic din ceea ce este descoperit nu va fi scos la suprafata, totul va ramane acolo in scop turistic. Si fauna este cu adevarat spectaculoasa.

Vizitarea va fi inofensivă pentru situl arheologic şi se va desfăşura în mod responsabil şi neinvaziv. Toţi cei cinci ghizi care îi vor însoţi pe vizitatori au specializarea de scafandru arheolog, sub directa supraveghere a acestora vestigiile urmând să fie privite de la o distanţă de minimum 1 metru.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt