O bătrâneţe trăită în chin

O bătrâneţe trăită în chin

În urmă cu câteva zile vă arătam cum sunt trataţi beneficiarii unui cămin de bătrâni din Voluntari! Bătuţi, nemâncaţi şi cu răni deschise pe piele. O echipă FOCUS a fost la centrul de îngrijire pentru a primi un răspuns din partea directoarei. I s-a spus să revină peste două zile. Însă nici de această dată conducerea centrului nu a fost de găsit. Între timp, autorităţile s-au autosesizat şi vor începe controalele în căminul groazei. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Ancheta a doi jurnalişti de investigaţii, care s-a transformat în materialul "Lagărele Cristinei", a îngrozit oamenii. Bătrâni umiliţi, nemâncaţi, băţuţi şi în grija nimănui. Aşa sunt trataţi beneficiarii unui centru de îngrijire din Voluntari. Am fost şi noi la centru pentru a primi un punct de vedere din partea conducerii, însă ni s-a spus să revenim la începutul săptămânii. Iată răspunsul pe care l-am primit.

Nimeni nu vrea să comenteze acuzaţiile. Mulţi bătrâni sunt erau nespălaţi cu zilele sau chiar o singură dată pe lună. Există şi beneficiari care şi-au pierdut viaţa. O fostă angajată ne-a povestit cum a fost tratat un caz de epilepsie.

Fiind un cămin în care sunt trataţi şi pacienţi cu afecţiuni psihice, problemele erau dintre cele mai grave. Autorităţile s-au autosesizat în acest caz şi spun că vor începe controalele.

În România sunt peste 3 milioane de vârstnici. Mulţi dintre ei sunt, din păcate, neajutoraţi şi ajung în centre speciale de îngrijire.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt