O prăjitură cu coacăze negre, desemnată cea mai bună prăjitură artizanală din judeţ

O prăjitură cu coacăze negre, desemnată cea mai bună prăjitură artizanală din judeţ

O prăjitură cu coacăze negre a fost desemnată cea mai bună prăjitură artizanală din judeţul Harghita, în cadrul unui concurs organizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI).

După ce, în luna februarie, a fost desemnată cea mai bună ciocolată artizanală din judeţ, a fost lansat şi un concurs pentru căutarea gustului judeţului într-o prăjitură, în contextul în care anul 2022 a fost declarat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita drept "Anul gastronomic în turism".

Potrivit unui comunicat transmis de ADI Harghita, au fost aşteptate "deserturi noi sau regândite, creative, ale căror arome distinctive şi definitorii provin din ingredientele găsite în grădinile, pădurile şi câmpurile din judeţul Harghita".

În competiţie s-au înscris şase cofetari cu 12 produse, care au fost evaluate de un juriu profesionist, format din bloggerul culinar Sándor Barna şi maeştrii cofetari Viktória Boros şi László Levente Lengyel.

Potrivit sursei citate, membrii juriului au luat în considerare, printre altele, gustul, forma şi textura produselor, dar şi modul în care cofetarii au folosit caracteristicile gastronomice locale.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt