Pârtia Sorica din Azuga, nefuncţională din cauza lucrărilor

Pârtia Sorica din Azuga, nefuncţională din cauza lucrărilor

La munte este zăpadă din belşug, iar pârtiile se pregătesc intens să îşi primească turiştii de Crăciun. Însă nu la fel se întâmplă şi la Azuga, unde Pârtia Sorica, una dintre cele mai căutate de schiori, este nefuncţională. Lucrările pentru noul telescaun blochează baza pârtiei, unde se află materiale de construcţii, iar riscul de accidentare este extrem de mare. Hotelierii sunt supăraţi din cauza acestei situaţii şi spun că turiştii preferă să aleagă alte staţiuni.

Ninsorile din ultimele zile au deschis sezonul de schi la munte. Weekendul acesta se anunţă unul plin de turişti, însă cine va ajunge la Azuga şi abia aşteaptă să coboare cu schiurile pe Pârtia Sorica, va avea o surpriză neplăcută.

Lucrările, începute în urmă cu 8 luni, şi care nu au fost încă finalizate i-a luat prin suprindere şi pe cei care au şcoli de schi.

Tunurile de zăpadă au fost însă puse în funcţiune pentru că autorităţile locale promit că partea de pârtie unde nu sunt lucrări va fi practicabilă. Însă turiştii trebuie să aibă mare grijă.

Hotelierii sunt şi ei supăraţi, ba chiar au făut sesizare către primărie pentru ca situaţia să se remedize cât mai rapid.

Primăria spune că lucrările trebuiau să fie gata încă din noiembrie, însă constructorul nu şi-a respectat contractul.

Primarul spune că din 3 ianuarie se vor relua lucrările cu o altă firmă şi promite că până la începutul lunii februarie
telescaunul va fi funcţional

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt