Peroanele sunt prea lungi şi prea înalte

Peroanele sunt prea lungi şi prea înalte

Noile tramvaie care l-au făcut pe primarul Iaşiului, Mihai Chirica, să exclame că este un moment istoric pentru oraş, stau, deocamdată în depou. Municipalitatea a fost luată prin surprindere de faptul că…vagoanele au alte dimensiuni faţă de cele vechi iar peroanele unor staţii din oraş sunt prea înalte!

Potrivit reprezentanţilor Companiei de Transport Public Iaşi, nu mai puţin de 16 peroane trebuie reabilitate, astfel
încât să se îndeplinească toate condiţiile pentru siguranţa şi confortul călătorilor. Tramvaiele electrice achiziţionate din Polonia sunt cu podea joasă, sunt mai late şi trebuie adaptate. Acestea au costat 33 de milioane
de euro şi au fost cumpărate cu fonduri europene

Capacitatea de transport totală a noilor tramvaie este de 230 de locuri şi vor avea dotări moderne: aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de supraveghere video interior şi exterior, echipament pentru anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing şi o instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior.

Compania de Transport Public Iaşi a început şi a terminat adaptarea peroanelor de tramvai din municipiul nostru pentru că acestea nu corespundeau din punct de vedere tehnic, cee ace înseamnă că nu era potrivit pentru persoane cu dizabilităţi, şi cu mobilitate redusă.

În total, Iaşul va beneficia de 76 de mijloace de transport electrice, în valoare totală de aproximativ 462 de milioane de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt