Peste patru milioane de români sunt săraci

Peste patru milioane de români sunt săraci

Sunt oamenii pentru care ziua de mâine nu este doar o provocare, ci un adevărat chin pentru că nu ştiu ce o să le pună pe masă copiilor. Pentru a le aduce zâmbetul pe buze, Arhiepiscopia Romano-Catolică le-a oferit câtorva zeci dintre ei o masă caldă, dar şi o vorbă bună.

În Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, peste 50 de oameni cu grija zilei de mâine au avut parte de o masă caldă, împreună, ca o familie. De altfel sunt parte din marea familie a săracilor României.

Printre ei a fost şi Marilena. În 2017, soţul ei a suferit un grav accident la locul de muncă şi a rămas paralizat. De atunci, ea se chinuie să ofere un trai cât de cât decent celor 4 copii. Cu 900 de lei lunar…îi este foarte greu să aibă grijă de cele 4 suflete.

Masa caldă oferită acestor oameni nu ar fi fost posibilă fără asociaţiile care îi sprijină de fiecare dată când au nevoie.

Potrivit ultimelor date statistice, în 2019, rata sărăciei în România era de 23,8%. Mult mai mare faţă de anul precedent. Dealtfel într-un clasament al celor mai sărace ţări din Uniunea Europeană. România ocupă al doilea loc ca rată a sărăciei. Doar Bulgaria este înaintea noastră!

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt