Poluatorii, vânaţi de comisarii de mediu

Poluatorii, vânaţi de comisarii de mediu

Amenzi de peste un milion de lei au dat comisarii Gărzii Naţionale de Mediu agenţilor economici din Prahova, care desfăşoară activităţi cu risc de poluare. Vizate au fost, în primul rând, balastierele si parcurile de dezmembrări auto, care au fost inspectate, timp de o săptămână, de zeci de comisari de mediu, însoţiţi de peste 100 de jandarmi.

La doi paşi de Ploieşti, pe raza comunei Târgşorul Vechi, sunt zeci de gropi rămase în urma exploatărilor de balastru. Aproape toate au devenit depozite ilegale de gunoi. Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au stat la pândă… cinci zile ca să îi prindă pe cei care depozitează gunoiul. Vestea că sunt controale s-a răspândit însă… foarte repede.

Chiar şi aşa, controalele care au vizat balastiere, staţii de sortare sau depozite de dezmembrări auto s-au finalizat cu amenzi uriaşe.

Şi primăriile din zonele respective au fost amendate. Printrea acestea, şi cea de la Târgşorul Vechi. Din păcate, situaţia este neschimbată acolo de peste 10 ani, atunci când au apărut primele gropi de balastieră. Şi în timp ce autorităţile locale par să nu vadă ilegalităţile din jur şi munţii de gunoaie, comisarii de mediu se plâng că sunt ameninţaţi de proprietarii balastierelor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt