Pompieri din Covasna ajută la stingerea incendiului de pădure de la Oituz

Pompieri din Covasna ajută la stingerea incendiului de pădure de la Oituz

Pompieri din cadrul ISU Covasna intervin, luni, în sprijinul colegilor băcăuani pentru stingerea incendiului de pădure din localitatea Oituz.

"În sprijinul forţelor de intervenţie care acţionează în comuna Oituz au venit 19 pompieri militari din cadrul ISU Covasna, cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un microbuz", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

În acest moment intervin 50 de pompieri din Bacău şi Covasna, 10 angajaţi ai Ocolului Silvic Oituz şi 4 pompieri voluntari.

Forţele de intervenţie folosesc mai multe autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o dronă pentru a localiza focarele.

"Intervenţia se dovedeşte a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifestă incendiul, precum şi din cauza prezenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflagraţiilor mondiale", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Pentru cercetarea, identificarea şi înlăturarea elementelor de muniţie rămase neexplodată, ce pot pune în pericol forţele participante, la locul evenimentului s-a deplasat şi echipa pirotehnică a ISU Bacău, cu o autospecială pirotehnică.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt