Preotul care a sfinţit locul

Preotul care a sfinţit locul

Omul sfinţeşte locul. Iar acolo unde lumea uită, Dumnezeu îşi întoarce faţa. Într-un sat mic din judeţul Galaţi, acum 20 de ani, un preot a luat totul de la zero. A venit să propovăduiască în cea mai săracă localitate din judeţ unde până şi casa Domnului era o ruină. Iar de medic sau bibliotecă nu se auzise până atunci pe uliţele satului. În timp, cu multă muncă şi răbdare, le-a reuşit pe toate. A ridicat o biserică şi un dispensar unde tot el este medic voluntar. Visurile lui nu se opresc aici. Şi-a găsit liniştea în sătucul gălăţean şi-a înţeles că unde Dumnezeu nu poate fi, vorbeşte prin oamenii Lui.

Povestea care a legat destinul preotlui Vasile Boldeanu de satul Cărăpceşti a început în urmă cu 20 de ani. Abia ieşise de pe băncile seminarului teologic şi era student la Facultatea de Teologie. Avea momente în care se gândea dacă asta este calea pe care trebuie s-o urmeze. I s-a confirmat ceva mai târziu când o mână de oameni din satul Cărăpceştiu l-au căutat să le fie preot în localitate.

Ajuns însă în sat a nimerit în sărăcie lucie. Iar în Biserica veche de peste 200 de ani nici măcar nu putea intra. Singura solutie era să facă alta nouă, dar de unde bani . Voluntariatul a fost piatra de temelie a bisericii din lemn care se ridică mândră în sat . A fost atât de greu încât, de multe ori, chiar sa gândit să renunţe

Si Dumnezeu a vrut. Acolo unde, însă, acoperi o nevoie… apare alta. Comunitatea mică de bătrâni din satul Cărăpceşti avea nevoie şi de medic. Într-o iarnă, o bătrână pe care abia o împărtăţise, a murit în aşteptarea ambulanţei care cu greu îşi făcea cale prin nămeţi. Atunci a înţeles că oamenii lui nu au nevoie doar de vindecare sufletească. Ci şi de cineva care să le îngrijească rănile trupeşti. Aşa că a făcut planul unui cabinet medical şi şcoala de asistenţi. Acum, are acolo toate dotările necesare.

A simţit, însă, că misiunea lui nu s-a încheiat aici. Un singur lucur îşi mai dorea- să facă bucurii copiilor. Aşa că, a adunat cărţi iar podul cabinetului medical s-a transformat într-o bibliotecă. Iar din anul 2012 între cabinet şi biserică, îşi face timp şi de…catedră.

Preotul Vasile Boldeanu spune că se mai roagă doar să fie sănătos că planuri are destule. Ştie şi simte, la fiecare pas, că nu e singur. Face totul cu şi pentru oamenii care acum 20 de ani l-au căutat să le fie sprijin. Iar de la ei a învăţat că poţi face orice dacă nu te opreşti din a crede în bine.

Afla mai multe despreajutorgalatipreotsattop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt