Preşedintele vrea să încurajez mersul cu bicicleta

Preşedintele vrea să încurajez mersul cu bicicleta

Preşedintele ţării a ajuns astăzi pe două roţi la Cotroceni. Klaus Iohannis a venit iar cu bicicleta la serviciu, la două luni distanţă de la o iniţiativă similară. Şeful statului a dorit ca prin acest gest să încurajeze folosirea mijloacelor de deplasare care contribuie la reducerea poluării..

Îmbrăcat într-o ţinută lejeră şi purtând casca de protecţie, Klaus Iohannis s-a deplasat cu bicicleta pe un traseu unde sunt amenajate piste de biciclete. Acesta şi-a început traseul în zona Parcului Kiseleff şi l-a încheiat la Palatul Cotroceni.

”Astăzi am venit cu bicicleta la birou. E important să facem mişcare, fie că alegem bicicleta sau mersul pe jos. E sănătos şi, în plus, reducem poluarea”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Nu este prima dată când preşedintele este văzut pe bicicletă. În 3 iunie, Iohannis a ajuns cu bicicleta în zona Parcului Herăstrău, alături de primarul general, Nicuşor Dan, şi ministrul Mediulu Tanczos Barna, la un eveniment pentru a marca Ziua Mondială a Bicicletei.

Şi pe 23 aprilie, şeful statului a folosit bicicleta pentru a ajunge de la Vila Lac la Palatul Cotroceni, el alăturându-se
astfel campaniei Vinerea Verde. Atunci el i-a îndemnat pe toţi românii să lase maşina personală acasă şi să utilizeze bicicleta, transportul pubic sau să meargă pe jos.

Tot pe 23 aprilie, dar în 2018, preşedintele a ieşit la o plimbare cu bicicleta în zona Parcului Herăstrău, iar în 2016,
Iohannis a participat la campania ”Pedalăm pentru Invictus”, care îşi propunea să sprijine militarii români răniţi în
Afganistan. Atunci, fiind întrebat dacă s-a antrenat pentru a participa, a răspuns negativ, pentru că aceasta este ”starea sa naturală”

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt