Prima ambarcaţiune electrică pentru curăţarea apelor

Prima ambarcaţiune electrică pentru curăţarea apelor

De astăzi avem o ambarcaţiune electrică, prima de acest fel din Europa, construită special pentru a strânge gunoaiele de pe apele poluate. Deocamdată utilajul a fost pus în funcţiune pe un lac din Săcele, însă Ministrul Mediului promite că astfel de iniţiative vor continua în viitorul apropiat. Acolo unde ambarcaţiunile nu vor putea pătrunde pentru a igieniza râurile, vor fi găsite alte soluţii, la fel de practice.

Ambarcaţiunea 100% electrică a fost pusă în funcţiune pe lacul Tărlug, din Săcele. Este o acţiune care se desfăşoară în premieră în Europa şi va fi folosită pentru ecologizarea apelor din România. Ambarcaţiunea a primit şi un nume: Ebisu, care este protectorul apelor. Ea poate colecta deşeuri din plastic, aluminiu, sticlă, lemn, dar şi multe altele. Acestea vor fi sortate şi, ulterior reciclate.

Cei care au demarat aceasă acţiune spun însă că proiectele de acest gen nu se vor opri aici. Natura are nevoie de ajutor, iar oamenii sunt cei care trebuie să i-l ofere.

Acţiunile de ecologizare vor continua în România, iar 8 sunt deja planificate. Doar în ultimele 3 luni, inspectorii apelor Române au dat amenzi de peste 300 de mii de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt