Primarul Buzăului: Dacă nu are loc reforma administrativă, România este condamnată la subdezvoltare

Primarul Buzăului: Dacă nu are loc reforma administrativă, România este condamnată la subdezvoltare

Mediul de afaceri din România propune reducerea cheltuielilor statului prin reorganizarea administrativ-teritorială a ţării în 15 judeţe, pe care o consideră o soluţie pentru acoperirea găurilor din buget.

„Noi am plecat de la reducerea cheltuielilor statului, am văzut gaura din buget şi ne-am dat seama că mediul de afaceri va deconta asta prin creşterea taxelor, caz în care România devine neatractivă pentru investiţii autohtone sau străine. Singura şansă pentru atragerea de investiţii este o fiscalitate scăzută”, a declarat la Prima News Mihai Daraban, preşedintele CCIR.

Constantin Toma, primar al oraşului Buzău şi preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România a subliniat că România este condamnată la nedezvoltare dacă nu are loc reforma administrativă.

„Polonia are UAT-uri mai puţine decât România, deşi are o populaţie de aproape trei ori mai multă decât ţara noastră. Prin reforma administrativă putem să reducem şi costurile şi să ajutăm dezvoltarea României”, a arătat edilul din Buzău.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt