Profesoara care alină sufletele a zeci de copii

Profesoara care alină sufletele a zeci de copii

De ziua naţională este un bun prilej să vorbim despre românii excepţionali. Cei care le întind o mână de ajutor semenilor lor mai puţin norocoşi şi care cred că nu au pe nimeni pe lume. Când vorbim despre românii excepţionali, trebuie să-i amintim şi pe aceia care pun pe primul loc educaţia. Educaţia dincolo de şcoală, cea a exemplului şi a bunătăţii şi aceea care pune în sufletul copiilor o fărâmă de speranţă. Este exemplul unei profesoare de informatică. A înţeles că stă în puterile noastre să schimbăm destine. Îi ajută pe copiii săraci, renovează secţii de terapie şi ridică locuinţe pentru cei în nevoie. Astăzi o cunoaştem pe Daciana Loi.

Iubirea este lecţia predată cu mult tact chiar de profesoara de informatica a liceului din Huedin. Din iubirea faţă de copii şi din dorinţa de a ajuta s-a născut acum câţiva ani Asociatia Dreptul la Viaţa. Daciana Loi şi 2 voluntari ajung lunar la cei peste 100 de copii pe care ii vizitează şi cărora le asigură hrană, haine şi jucării.

Am ajuns cu ea la 3 dintre familiile pe care le are în grijă, unde este aşteptată de fiecare dată cu mari emoţii.

Daciana le ofera tuturor celor din jur incredere şi oamenii o cauta atunci cand au nevoie. Pentru această familie, Daciana a mobilizat o comunitate intreaga, iar acum casa lor va fi refăcuta din temelii.

Pe lângă familiile pe care le sprijină, Daciana întinde o mână de ajutor şi către instituţiile din oraşul Huedin. Secţia de pediatrie a spitalului a devenit un mediu mai plăcut pentru toată lumea.

Administraţia locală, dar şi colegii ei sunt impresionaţi de binele pe care îl face Daciana

Prin binele pe care îl face şi bogăţia are altă conotaţie pentru Daciana. Pentru ea toate aceste familii nevoiaşe sunt bogate doar pentru că se au unul pe altul şi au copiii fericiţi, în ciuda lipsurilor materiale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt