Radu Păltineanu, ciclotrotter: România are locuri şi tradiţii unice în Europa, dar este nevoie de o promovare strategică din partea autorităţilor

Radu Păltineanu, ciclotrotter: România are locuri şi tradiţii unice în Europa, dar este nevoie de o promovare strategică din partea autorităţilor

Pregătiri intense în pensiuni pe măsură ce Paştele se apropie, iar vilele, căsuţele şi hotelurile sunt deja pline aproape de maximum de turişti.

Iar România este o ţară care le poate oferi turiştilor o natură şi tradiţii unice în Europa, doar că nu ştie să le promoveze, a subliniat la Prima News Radu Păltineanu, ciclotrotter.

Păltineanu, care a parcurs zeci de mii de kilometri pe jos şi cu bicicleta prin diverse zone îndepărtate şi izolate de pe planetă, a precizat că succesul turismului într-o ţară depinde foarte mult de strategiile autorităţilor.

„În Noua Zeelandă fiecare regiune a ţării era promovată astfel încât să fie atractivă pentru turişti, fiecare colţ al ţării este vizibil. E o muncă a voluntarilor, a celor din turism, dar şi a guvernului. Cele mai de succes sunt ţările în care guvernul colaborează cu ONG-urile, oamenii din turism şi cetăţenii. Trebuie să avem o poveste pentru a atrage turişti. Care este povestea noastră?”, s-a întrebat Păltineanu.

Cosmin Vasile, managerul unei agenţii de turism a subliniat că este foarte important ca toate locurile frumoase din România să ajungă şi la străini, pentru a putea atrage turişti şi din afara ţării.

Ceea ce încearcă să facă proprietarii de pensiuni, mai ales în apropierea sărbătorilor. Angelica Onofiresei, managerul unei pensiuni din Voroneţ le promite turiştilor, printre multe alte distracţii, un atelier de încondeiere a ouălor ca în Bucovina.

„La bucătărie se lucrează contra timp pentru friptura de miel cu mămăligă, păstrăv prăjit, sărmăluţe, mâncare de post”, a spus proprietara de pensiune.

În Ardeal, unde convieţuiesc etnii diferite, şi mâncarea este o combinaţie între ce e mai bun în fiecare bucătărie.

„La noi în Ardeal se regăsesc în bucătărie toate etniile din zonă. Avem cursuri de gătit, încurajăm turiştii să gătească cu noi, dar îi încurajăm să facă şi mişcare după masă”, a povestit Radu Anderca, proprietarul unui hotel din Cheile Nerei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt