Reacţii de protest după o postare a ministerului Sănătăţii în care Catedrala Mitropolitană din Timişoara apare fără cruci

Reacţii de protest după o postare a ministerului Sănătăţii în care Catedrala Mitropolitană din Timişoara apare fără cruci

Arhiepiscopia Timişoarei, parlamentari liberali de Timiş, dar şi prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu au luat poziţie, joi, vizavi de o postare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de Facebook, pentru vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, în care apare Catedrala Mitropolitană din Timişoara fără cruci. Ulterior, ministerul a editat poza.

Arhiepiscopia Timişoarei a cerut Ministerului Sănătăţii refacerea imaginii postate, cu prezentarea completă şi corectă a Catedralei Mitropolitane din Timişoara, ţinând cont şi de faptul că lăcaşul de cult timişorean apare în postarea ministerului şi fără acordul Centrului eparhial.

De asemenea, şi deputatul liberal de Timiş Marilen Pirtea afirmă, într-o postare pe Facebook, că este regretabil că imaginea Catedralei Timişoarei apare din nou stilizată grafic, reprezentată ca „artă modernă”, fără cruci.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a scris şi el un mesaj pe Facebook în care îl acuză pe ministrul Sănătăţii că „murdăreşte totul, bătându-şi joc de credinţa timişorenilor”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt