România este preocupată de aspectul umanitar al crizei, dar şi de gestionarea eficientă a resurselor financiare

România este preocupată de aspectul umanitar al crizei, dar şi de gestionarea eficientă a resurselor financiare

România este preocupată de aspectul umanitar al crizei, dar şi de gestionarea eficientă a resurselor financiare pentru a face faţă nevoilor crescute de finanţare într-un moment foarte dificil pentru întreaga Europă, a afirmat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, în cadrul discuţiilor avute miercuri cu o delegaţie a Băncii Mondiale.

"România este preocupată atât de aspectul umanitar al crizei, cât şi de gestionarea cât mai eficientă a resurselor financiare pentru a face faţă nevoilor crescute de finanţare într-un moment foarte dificil pentru întreaga Europă. Guvernul intenţionează să vină în sprijinul populaţiei şi al mediului de afaceri cu un mix de măsuri la nivelul celor de la începutul pandemiei, finanţate atât de la buget, cât şi din fonduri europene. Deşi situaţia este complicată, nu renunţăm la conceptul de dezvoltare a României, ci mărim cadrul financiar pentru susţinerea economiei", a spus Câciu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, oficialul român a reamintit faptul că România se află în procedură de deficit excesiv şi face eforturi susţinute pentru a reuşi să se încadreze în ţintele de deficit stabilite. În acest sens, este necesară întărirea disciplinei bugetare pe termen mediu şi creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt