România, groapa de gunoi a UE! Ministrul Mediului: “Este o luptă continuă cu mafiile”

România, groapa de gunoi a UE! Ministrul Mediului: “Este o luptă continuă cu mafiile”

România este sufocată de mormanele de gunoi care se întind cât vezi cu ochii în multe zone ale ţării, atât în mediul rural, cât şi cel urban. Mai mult, mafiile din industria gunoiului mai aduc deşeuri şi din străinătate, pe bani grei, deşeuri pe care le depozitează în România.

Într-o intervenţie la Digi24, ministrul mediului, Tanczos Barna a vorbit despre această problemă uriaşă cu care se confruntă ţara noastră, spunând că pentru această situaţie sunt responsabili deopotrivă atât cetăţenii, cât şi autorităţile locale.

”Este iresponsabilitatea incredibilă a autorităţilor publice locale şi a cetăţenilor, pentru că aceste gunoaie ajung pe câmpuri, pe şosele, în şanţuri, în lacuri, în râuri, din cauza nepăsării şi din cauza mentalităţii de Evul Mediu. Eu nu pot să înţeleg cum indivizi, cetăţeni sau autorităţi pot trăi în felul acesta. (…) Am dispus săptămâna trecută control cu Garda de Mediu. Aşa cum am făcut în Bucureşti, acum luăm şi Ilfovul şi mergem de la parcelă la parcelă, identificăm depozitele ilegale de deşeuri, se verifică proprietarul, se dă amendă, se dispune ecologizare, în cazul în care nu se face în termenul prevăzut, se face plângere penală. În Bucureşti am ajuns deja la stadiul de follow-up. (…) Se lucrează aproape la foc continuu, dar nu se poate controla cât aruncă cetăţenii. (…) Singura soluţie este amenda. Este aproape imposibil să-i prindem pe toţi, ar trebui să stăm cu camere de luat vederi peste tot”, a subliniat Tanczos Barna.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt