Satul nuferilor thailandezi

Satul nuferilor thailandezi

Nuferii, o specie de plante pe cale de dispariţie în România, sunt flori apreciate în toată lumea. Doi soţi din Bihor şi-au folosit banii câştigaţi peste hotare pentru a cultiva astfel de plante. Au adus un soi tocmai din Thailanda, au amenajat un lac de acumulare, iar ca spaţiul să fie mai atractiv, fermierii au adus şi peşti exotici. Iar vizitatorii sunt încântaţi de această oază de relaxare.

Lorand Boroş şi soţia lui au muncit timp de 5 ani în Spania. Când s-au întors în ţară au văzut că în spatele casei pe care şi-au cumpărat-o în satul Finiş din judeţul Bihor se afla o suprafaţă de pământ pe care au decis să o transforme într-un lac de acumulare.

Lorand s-a gândit că ar putea face ceva şi mai frumos cu micul iaz, aşa că a adus specia de nufăr Victoria Amazonica tocmai din Thailanda.

E mult de muncă, însă la mijloc este multă pasiune. Fermierii reînsămânţează în fiecare an cultura, pentru că plantele nu sunt rezistente la frig.

Pentru ca atracţia să fie şi mai mare, lacul din Finiş e populat cu peşti din specia de crap koi japonez, dar şi caraşi exotici.

Ca să atragă cât mai mulţi oaspeţi, antreprenorii au amenajat din banii lor şi drumul de ţară care duce spre lac. Investiţia pentru acest loc s-a ridicat în total la peste 10.000 de euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt