Şcolile de conducere defensivă solicită autorităţilor un plan pentru reducerea deceselor în urma accidentelor rutiere

Şcolile de conducere defensivă solicită autorităţilor un plan pentru reducerea deceselor în urma accidentelor rutiere

Şcolile de conducere defensivă solicită ca autorităţile din România să construiască o strategie de educaţie rutieră şi conducere defensivă, în contextul în care ţara noastră este pe primul loc în Europa în privinţa numărului de morţi cauzat de accidente rutiere.

Printre măsurile propuse se numără educaţia rutieră pentru copiii între şase şi 10 ani, cursuri de conducere defensivă pentru şoferi, utilizarea unor sisteme mai bune de supraveghere şi de aplicare a legii şi modernizarea infrastructurii, măsuri similare planului Vision Zero implementat de Suedia, informează un comunicat al Academiei 'Titi Aur'.

Reprezentanţii şcolilor de conducere defensivă au solicitat acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, în cadrul căreia a fost prezentat un film documentar realizat în Suedia, "Sânge pe şosea", despre soluţiile luate de autorităţile de acolo pentru creşterea siguranţei pe şosele.

"Avem nevoie urgentă de un plan pentru a reduce numărul de accidente şi de victime din România. În 2020 am fost pe primul loc în Europa, cu 85 de decese raportat la un milion de locuitori, dublu faţă de media europeană de 42 la un milion de locuitori. Ne-am gândit pentru România la o strategie similară celei din Suedia, care în 1997 a adoptat Vision Zero, un plan prin care şi-a propus să scadă la zero numărul de decese până în 2020. Şi ei mai au de lucru, dar diminuarea este de 165%", a declarat Titi Aur, iniţiatorul planului, în cadrul conferinţei de presă.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt