Se modernizează drumul spre Sarmizegetusa Regia. 68 de milioane de lei vor costa cei 17 kilometri

Se modernizează drumul spre Sarmizegetusa Regia. 68 de milioane de lei vor costa cei 17 kilometri

Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei şi Drumul Regelui, din staţiunea Vaţa de Jos vor fi modernizate în judeţul Hunedoara, anunţă Profit.ro, care citează Agenţia de presă Rador.

Drumul Regelui face legătura între staţiunea balneară Vaţa de Jos, din judeţul Hunedoara, şi Castelul Regal de la Săvârşin, din judeţul Arad. Drumul a fost construit în perioada postbelică, din ordinul regelui Mihai al României şi a fost pavat cu piatră cubică. Acum, autorităţile au în plan să îl pună în valoare, având în vedere încărcătura istorică a acestuia, dar şi faptul că drumul scurtează foarte mult accesul între Săvârşinişi staţiunea Vaţa de Jos. Potrivit unui deviz estimativ, valoarea investiţiei se ridică la peste 135 de milioane de lei, iar durata de execuţie a lucrărilor a fost apreciată la 36 de luni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a arătat că, după finalizarea documentaţiei pentru acest obiectiv de investiţii, va fi încheiat un acord de parteneriat cu judeţul Arad, fondurile necesare urmând să fie accesate prin Programul Regional Vest 2021-2027.

În ceea ce priveşte proiectul de modernizare a drumului judeţean Orăştie-Costeşti, un tronson în lungime de 17 km, acesta este important atât pentru accesul direct spre cetatea dacică Sarmizegetusa din Munţii Oreştiei, cât şi pentru cetăţile Costeşti şi Blidaru. Valoarea proiectului de investiţii se ridică la peste 68 de milioane de lei, din care Consiliul Judeţean Hunedoara va suporta o cotă de cofinanţare de 2%. Anul trecut, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei a fost vizitată de peste 67.000 de turişti.

Afla mai multe despresarmizegetusa regiadrum
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt