Sindicatul Drumarilor solicită efectuarea unui control real asupra transporturilor agabaritice

Sindicatul Drumarilor solicită efectuarea unui control real asupra transporturilor agabaritice

Sindicatul Drumarilor "Elie Radu" solicită, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, modificarea Ordonanţei Guvernului 26/2011 şi efectuarea unui control real asupra transporturilor agabaritice, menţionând că "nu pot repara drumurile în ritmul în care le distrug transportatorii".

"Considerăm că instituţia responsabilă de repararea şi modernizarea drumurilor este cea mai în măsură să îi controleze pe cei care, nerespectând legea, le pot distruge. Prin Ordonanţa nr. 26/2011 s-a înfiinţat Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), organism care a preluat activitatea de control pe reţeaua internă. Verificările erau efectuate, până în acel an, de către salariaţii proprii ai CNAIR", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii Sindicatului Drumarilor precizează că în luna septembrie 2011, CNAIR avea câte un cântar pentru fiecare secţie de drumuri naţionale (SDN), respectiv pentru fiecare Direcţie Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP). Astfel, în total, erau peste 50 de cântare.

"Prin înfiinţarea ISCTR, atât logistica cât şi personalul specializat nu au fost preluate, iar din câte cunoaştem, ISCTR, după 10 ani, nu are nici măcar 20 de cântare în dotare. Deoarece constatăm că nu putem repara drumurile, în ritmul în care le distrug transportatorii, am solicitat domnului ministru: modificarea legislaţiei, astfel încât salariaţii noştri să poată verifica şi amenda transporturile agabaritice neautorizate", susţine organizaţia.

De asemenea, reprezentanţii sindicatului au mai solicitat achiziţionarea de instalaţii care sesizează şi alarmează în privinţa transporturilor agabaritice aşa cum se procedează în alte ţări din Europa.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt