Tragedia din 2006 i-a dat puterea să şi salveze semenii

Tragedia din 2006 i-a dat puterea să şi salveze semenii

Tragedia aviatică din 2006, în urma căreia patru persoane şi-au pierdut viaţa după ce un elicopter SMURD s-a prăbuşit, nu a speriat-o pe nepoata uneia dintre victime. Ba din contră. I-a dat puterea de a duce mai departe ceea ce mătuşa ei începuse. Astfel că, după 16 ani de la tragedie, ea vrea să devină medic şi este acum şefa rezidenţilor la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Îşi aminteşte cu tristeţe de tragedia care a îndoliat patru familii şi nu îi este teamă să se urce în viitor în elicopter pentru a merge să salveze vieţi.

Alexandra Hauta avea 12 ani când a elicopterul SMURD Iaşi s-a prăbuşit. În el se afla şi mătuşa ei, Mioara. A primit vestea că a murit în tragicul accident cu o imensă tristeţe, mai ales că o admira pentru devotamentul cu care îşi făcea meseria de medic.

Acum Alexandra are 28 de ani, a studiat medicina la Iaşi şi vrea să ducă visul mătuşii sale mai departe. Este şefa
rezidenţilor la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi şi abia aşteaptă să devină medic specialist. Cu toate că zborul i-a răpit una dintre cele mai dragi persoane, Alexandrei nu îi este frică totuşi să se urce în elicopter.

Din anul al doilea, Alexandra lucrează şi pe SMURD, dar cel mai mult se dedică celor care ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului. Intervine des la accidente rutiere, iar ultimul pe care îl preluase a fost la Bivolari.

Deşi au trăit momente frumoase şi unice în această meserie, medicii şi asistenţii Smurd Iaşi încă au rămas marcaţi de tragicul accident aviatic.

După accident, mulţi au refuzat să mai zboare de teamă. Însă uşor-uşor cei noi au trecut peste această frică şi au
conntinuat munca pe care o iubeau enorm colegii lor.

Un lucru este cert. Toţi sunt dedicaţi 100% meseriei pe care o au, iar cei care se află la început de drum, la fel ca
Alexandra, speră că vor deveni cei mai buni în domeniu şi vor salva mii de vieţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt