Ţuica din Banat, făcută ca la carte

Ţuica din Banat, făcută ca la carte

Bucurie mare printre amatorii de ţuică din Banat. Anul acesta nu se pot plânge că nu au prune pentru vestita tărie. Sătenii
din mai multe zone din Timiş au început deja să strângă fructele şi se pregătesc pentru etapa următoare…butoaie cu
lichidul extrem de tare dar şi borcane cu gem.

În comuna Tormac din Timiş sătenii îşi freacă palmele de bucurie. Au cules deja prima RECOLTĂ de prune şi acum,
mai aşteaptă câteva zile pentru a strânge ce a mai rămas prin copaci. Ei spun că dacă la porumb şi floarea soarelui nu
a mers prea bine, la prune…este perfect!

Cei mai gospodari au pregătit deja butoaiele pentru ferment. Fiecare face ţuică după propria reţetă, dar cei care se pricep
spun ca din 50 de kg de prune, trebuie să iasă cel mult 5 litri de ţuică de 5 stele.

Bucurie mare şi pe gospodine. Prunele care scapă de ţuică sunt bune la dulceţuri şi gem.

Până la ţuică însă, mai dureaza câteva săptămâni. De abia pe la jumătatea lunii septembrie proprietarii de cazane încing
focul pentru a face comoara bănăţeanului, aşa cum zic cei din partea locului.

Afla mai multe desprebanattop stirituica
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt