Turiştii nu au respectat regulile în rezervaţia biosferei

Turiştii nu au respectat regulile în rezervaţia biosferei

A plouat cu amenzi pe plajele virgine de la Vadu şi Corbu. Comisarii de mediu ai Rezervaţiei Delta Dunării au luat
plajele la pas şi pe toţi turiştii găsiţi în neregulă i-au taxat scump. Cea mai mică amendă a fost de şapte sute de lei, iar cea mai mare de trei mii de lei.

Fostele peisaje salbatice au ramas doar amintire la Vadu si la Corbu. Acum, pe dunele de nisip considerate candva un peisaj de poveste, stau parcate zeci de masini si sunt amplasate corturi… fara numar. Chiar si asa, nostalgicii care iubesc marea in orice ipostaza, inca vin aici.

Insa plajele virgine nu mai sunt ce-au fost. Turistii iubitori de Natura le-au calcat în picioare fara mila. La orele diminetii zeci de corturi si tot atatea masini erau amplasate pe nisipul fin al plajelor neamenajate, la nord de localitatea Vadu.

Zonele naturale cuprinse în perimetrul localitatilor Vadu si Corbu au primit statut de Rezervaţie a Biosferei şi “Site
Natura 2000” pentru protejarea habitatelor specifice şi a speciilor de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european şi mondial. Plajele naturale neamenajate, cu flora şi fauna locală, cu peisajul şi caracteristicile zonei de coastă permit anumite activităţi turistice însă, pentru protejarea lor pe termen lung, se impun şi reglementări specifice. Regulile de acces s-au inmultit, iar turistii nu le cunosc.

Camparea şi accesul cu mijloace motorizate pe plaje sunt strict interzise şi sunt sancţionate potrivit legii. Rezervatia Deltei Dunarii împreună cu autorităţile locale au dedicat anumite spaţii pentru parcarea autoturismelor şi camparea turiştilor, situate în afara zonelor sensibile din punct de vedere al biodiversităţii. Degeaba.

O secţiune de informaţii utile se găseşte pe site-ul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. De
asemenea, în zonele de plajă, sunt amplasate panouri de atenţionare asupra modului în care se poate desfăşura
activitatea turistică.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt