Unde vor fi emise buletinele electronice, după Cluj, şi cine va avea prioritate. La ce va putea fi folosit noul card de identitate

Unde vor fi emise buletinele electronice, după Cluj, şi cine va avea prioritate. La ce va putea fi folosit noul card de identitate

Noul card electronic de identitate, care va înlocui treptat actuala carte de identitate, este în teste la Cluj pentru următoarele şase luni iar ulterior, până la sfârşitul anului viitor, toate serviciile de evidenţă a populaţiei din ţară vor putea emite aceste carduri. Buletinul electronic va fi o cheie de acces pentru servicii publice din administraţia publică, de tip de e-guvernare, şi va înlocui cardul de sănătate. Cardul va putea fi folosit, de exemplu, pentru accesarea digitală a diplomelor, a carnetului de conducere şi pentru emiterea actelor digitale de stare civilă, a declarat, la Digi24, Cătălin Giulescu, chestor al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor.

Cătălin Giulescu, chestor, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor: „Cărţile de identitate sunt mai mici. Formatul este ID 1, formatul permisului de conducere, al cardului bancar. Sunt dotate cu un suport de stocare electronic în interiorul căruia găsim nişte informaţii referitoare la titular şi un certificat digital cu semnătură electronică avansată.

Ne propunem ca pe acest card să poată fi introduse un număr limitat de informaţii. El va avea acest certificat digital, orice titular va avea posibilitatea să-şi înscrie un alt certificat digital pentru semnătură electronică calificată. În acest sens, cartea electronică de identitate este pregătită să poată răspunde unei asemenea necesităţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt