Universitatea Cluj aniversează 102 ani de existenţă

Universitatea Cluj aniversează 102 ani de existenţă

Clubul de fotbal Universitatea Cluj aniversează marţi împlinirea a 102 de existenţă, a anunţat clubul pe pagina sa de Facebook.

''Pe 23 noiembrie 1919, presa clujeană venea cu următorul îndemn: 'cu căldură patriotică la fieştecare tânăr universitar român să-şi ţină de o sfânta datorniţa de a se înscrie în listele sportive care se află la Secretariatul Universităţii','' se arată în mesajul clubului.

''În urmă cu 102 de ani, într-un oraş cuprins de entuziasmul şi optimismul spiritelor tinere, la iniţiativa doctorului Iuliu Haţieganu s-a născut un nou ideal. Din lupta perseverentă şi dârză a părinţilor simbolului, la Cluj, se scria prima filă din povestea Universităţii. Timpul şi-a pus amprenta cu războaie şi epoci întunecate, însă echipa 'studenţilor' a crescut şi a înrădăcinat în inima oraşului de sub Feleac o idee ce se regăseşte în sufletele tuturor celor care se mândresc cu faptul că iubesc echipa a cărui simbol este vocala 'U'. Datorită vouă, acest spirit este mai viu ca oricând şi continuă să stârnească emoţie şi entuziasm. Este ziua ta, a celui care ai fost alături de Simbol în clipe de fericire, dar şi în momente de tristeţe. La mulţi ani, 'U'!'', transmite clubul.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt