Vodafone scoate la licitaţie primul SMS din lume

Vodafone scoate la licitaţie primul SMS din lume

Vodafone scoate la licitaţie primul SMS din lume. Acesta a fost transmis prin reţeaua Vodafone în urmă cu 29 de ani, când un angajat al companiei, Richard Jarvis, a primit, pe 3 decembrie 1992, la petrecerea de Crăciun, un mesaj de doar 15 caractere: „Merry Christmas”. SMS-ul va fi scos la licitaţie ca NFT (Non-Fungible Token) într-o vânzare unică organizată de casa de licitaţii Aguttes din Franţa. Cumpărătorul va putea să plătească folosind criptomoneda Ether şi va deţine proprietate exclusivă a unei replici detaliate şi unice a protocolului de comunicare original care a transmis primul SMS din lume. Licitaţia online va avea loc pe 21 decembrie 2021, iar Vodafone va dona veniturile din vânzare către Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) pentru a sprijini persoanele strămutate forţat.

Citeşte mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/foto-vodafone-scoate-la-licitatie-primul-sms-din-lume-20507826

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt