Vouchere de vacanţă şi la privat

Vouchere de vacanţă şi la privat

Angajaţii din mediul privat ar putea să beneficieze şi ei de vouchere de vacanţă. În acest moment, doar bugetarii se bucură de acest drept. Propunerea, cuprinsă într-un proiect de lege, ar aduce egalitate între cele două categorii de salariaţi. Un câştig imens şi pentru economie - o parte din bani se întorc la bugetul statului, dar şi pentru turism şi industria horeca, unde s-ar îmbunătăţi nu numai serviciile, dar ar apărea şi noi locuri de muncă.

Peste patru milioane de angajaţi din mediul privat ar putea să beneficize de vouchere de vacanţă în valoare de 1450 lei. Dacă proiectul de lege va fi aprobat, turismul şi industria ospitalităţii ar avea numai de câştigat, spun iniţiatorii. Mai ales în ce priveşte crearea de noi joburi, capitol la care suntem deficitari, mai ales pe timpul verii.

Noile vouchere ar fi o gură de aer, spun patronatele din turism. Fără ele, 28% dintre români ar alege să plece în vacanţă în străinătate, iar alţii ar renunţa de tot la concedii şi ar merge la ţară sau la rude.

Economiştii spun că aşa ar exista egalitate între bugetari şi angajaţii din mediul privat, dar sunt sceptici în privinţa impactului bugetar. Dacă proiectul va fi aprobat, un angajat la privat va primi un singur voucher, chiar dacă are mai multe colaborări şi contracte. El va depune la fiecare angajator o declaraţie pe propria răspundere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt