Ziua mondială a protecţiei animalelor de laborator

Ziua mondială a protecţiei animalelor de laborator

Ziua mondială a protecţiei animalelor de laborator, care îşi propune creşterea gradului de conştientizare privind suferinţa acestor animale, este marcată anual la 24 aprilie, fiind stabilită, în 1979, de către Societatea Naţională Anti-Vivisecţie din Marea Britanie (National Anti-Vivisection Society - NAVS).

Ziua mondială a protecţiei animalelor de laborator aduce la cunoştinţa publicului şi a legislatorilor problema legată de testele pe animale, o problemă de etică, precum şi alternativele la acest gen de teste. Ziua de 24 aprilie reprezintă data naşterii fostului preşedinte al NAVS Lord Dowding, important apărător al drepturilor animalelor şi militant împotriva vivisecţiei.

Săptămâna care include Ziua mondială a protecţiei animalelor de laborator este cunoscută ca ''Săptămâna mondială a animalelor de laborator''. Aceasta poate fi promovată pe reţelele de socializare, iar de Ziua mondială a protecţiei animalelor de laborator putem păstra un minut de reculegere în memoria acestor animale.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt