Spania se sufocă - Focus Prima TV

Spania se sufocă

Spania se confruntă cu un val de căldură fără precedent. În majoritatea țării temperaturile depășesc 40 de grade la umbră, iar oamenii sunt sfătuiți să rămână în case. Autoritățile sunt în alertă pentru că riscul de incendiu este
imens. Pompierii din regiunea Castellon , unde locuiesc sute de mii de români, se luptă de mai multe zile cu un incendiu care a mistuit suprafețe imense de pădure și a dus la evacuarea unei întregi localități. O echipă Prima TV se află chiar în zona în care sute de pompieri încearcă să domine focul.

20 de avioane speciale, 30 de autoutilitare de pompieri și nu mai puțin de 300 de oameni se luptă de 3 zile cu incendiul care a cuprins pădurile aflate la nici 20 de kilometri de coasta mării mediterane, plină de turiști. Pentru ei, pericolul este încă departe, însă pentru localnicii din satele din munte, coșmarul este cât se poate de real.

Echipele de pompieri vin și pleacă. Ei au timp doar să realimenteze cu apă.

Toată noaptea a fost o luptă cu flăcările. Speranța pompierilor stă și în schimbarea vremii, care nu a fost deloc
de partea lor. Un fenomen ciudat a fost resimțit de locuitorii din zonele apropiate de foc.

Cea mai mare temperatură resimțită în toată istoria regatului iberic a fost de 47.2. Meteorologii spun că valul de căldură va trece zilele acestea și că temperaturile vor reveni la normal. Milioanele de turiști sunt nevoiți să stea la cazare sau să caute locuri cu umbră.

Total
0
Shares
Total
0
Share