1.000 de medici fără loc de muncă

1.000 de medici fără loc de muncă

Peste o mie de medici specialişti din România nu au unde să profeseze! Este declaraţia ministrului Sănătăţii. Alexandru Rafila a făcut un apel către spitale pentru a scoate la concurs posturile unde este nevoie de resursă umană. România se confruntă cu o lipsă acută de medici. În ţara noastră există judeţe în care sunt mai puţini de 10 medici de urgenţă.

Deşi există o ordonanţă care limitează angajările la stat, inclusiv în sectorul medical, Rafila a subliniat faptul că i se pare inacceptabil ca peste o mie de tineri să nu îşi găsească un loc de muncă. Iar nevoie este. O statistică a ministerului Sănătăţii arată că sunt judeţe în ţară unde numărul medicilor de urgenţă este sub 10.

În acest context, puţinii medici care practică această specializare ajung de multe ori la epuizare. Un rezidenţiat la specializarea de urgenţă durează 5 ani. Urmează pregătirea şi examenul de specialitate. Însă mulţi tineri, după ce văd despre ce este vorba, aleg să renunţe din primul an.

În acest moment, ne lipsesc peste 11.000 de medici. În peste 300 de localităţi nu există nici măcar un medic de familie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt