3 copii au murit de Covid-19 la Iaşi

3 copii au murit de Covid-19 la Iaşi

La Iaşi, medicii au anunţat că a murit şi al doilea copil infectat cu coronavirus, transferat de la Suceava la Spitalul Sfânta Maria.

Între timp, DSP Iaşi a anunţat că la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi a fost depistat un focar de Covid în laboratorul de analize medicale. Este vorba despre trei cadre medicale, care au fost izolate imediat la domiciliu.

Şi la Spitalul Sfântul Spiridon situaţia devine critică, de data aceasta în cazul adulţilor.

Există, totuşi, şi o veste bună: au fost puse în funcţiune încă 15 paturi noi de terapie intensivă, la Spitalul miliar din Iaşi

Copleşiţi de numărul mare de pacienţi i sunt şi medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Conducerea unităţii medicale a recurs la soluţii disperate. În rezervele din izolatorul Covid, care au câte două locuri, s-au amplasat tărgi între paturi, pentru a mai conecta la oxigen şi alţi pacienţi.

Toate cele 32 de paturi din Secţia ATI COVID pentru adulţi sunt pline. Alţi 37 de bolnavi sunt internaţi în izolatorul
spitalului, în stare gravă, fiind şi ei conectaţi la oxigen. 15 dintre aceştia aşteaptă eliberarea unui pat pe secţia de
Terapie Intensivă.

Reprezentanţii spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova au cerut ajutorul celor de la Direcţia de Sănătate Publică Dolj şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă să redirecţioneze din cazurile mai puţin severe către celelalte unităţi Covid, pentru că nu mai fac faţă. La pediatrie, sunt 4 paturi de terapie intensivă. Din fericire, niciunul nu este ocupat.

Afla mai multe desprecopiicovid19iasimortitop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt