A curmat o viaţă pentru că n-a crezut în boală

A curmat o viaţă pentru că n-a crezut în boală

N-a crezut în vaccin, n-a crezut nici în boală şi a murit înainte să dea şansa unei alte vieţi să vadă lumina zilei. Este
sfârşitul tragic al unei gravide de 32 de ani din Oradea. Tânăra avea simptome de răceală şi s-a tratat singură,
acasă. Starea de sănătate i s-a agravat şi a mers la spital. Prea târziu, însă. A fost internată direct la ATI. Întâi la
maternitatea din oraş apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă. În ciuda tuturor eforturilor, femeia s-a stins. În urma ei au rămas patru copii orfani.

Femeia în vârstă de 32 de ani, însărcinată, a ajuns la spitalul Judeţean din Oradea în noaptea de 24 septembrie. Se
simţea rău şi le-a mărturisit medicilor că este răcită şi că în ultima săptămână s-a tratat acasă cu Paracetamol.

Oradea pe secţia de obstretică-ginecologie cu o saturaţie de oxigen de 90. A continuat să se simtă din ce în ce mai rău şi a fost transferată pe secţia de terapie intensivă a unităţii medicale.

A fost transferată înapoi, la Spitalul judeţean de Urgenţă, la ATI COVID. Medicii de acolo au decis să-i administreze medicamentaţia specifică pentru tratarea infecţiei cu sarscov- 2.

Familia tinerei este în stare de şoc. Acasă o aşteptau alţi patru copii. Soţul femeii spune că nu-şi poate explica cum boala a evoluat atât de repede. Mai ales că în urmă cu doar câteva zile a vorbit cu ea la telefon şi îi spunea că se simte din ce în ce mai bine.

Acesta acuză personalul medical că nimeni nu i-a spus că femeia este în stare atât de gravă încât are nevoie de oxigen.

Cazul este anchetat acum de Ministerul Sănătăţii care va decide cauza decesului şi corectitudinea aplicării
tratamentului. De altfel, în secţiile ATI din toată ţara se duc lupte grele pentru supravieţuire. Medicii care lucrează acolo au ajuns la capătul puterilor.

„Din 17 august, reanimarea noastră e plină de critici Covid, mutaţia Delta. Am dublat capacitatea de admisie.
Nu vreţi să ştiţi cu ce eforturi. Ne pregătim poate de triplare. Cred că noi ca popor nu am înţeles ce importantă e sănătatea.” a scris pe facebook doctoriţa Elena Copaciu, medic primar de ATI la spitalul matei Balş din Capitală.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt