A început marea relaxare în Marea Britanie

A început marea relaxare în Marea Britanie
Profimedia Images

De azi începe marea relaxare a restricţiilor în Marea Britanie. Au fost însă mulţi cei care au furat startul şi au început petrecerile încă de noaptea trecută. Supra-numit Ziua Libertăţii, momentul vine însă într-un context îngrijorător. Numărul noilor infectări creşte în Regat de la o zi la alta.

Mii de englezi au ieşit încă de la miezul nopţii pe străzile marilor oraşe. De azi, masca de protecţie şi distanţarea
socială nu mai sunt obligatorii. Cluburile s-au redeschis pentru cei vaccinaţi iar sălile de spectacole pot funcţiona la capacitate maximă. Amatorii de distracţie au format cozi kilometrice în faţa localurilor de noapte.

Nu toţi britanicii văd însă cu ochi buni relaxarea fără precedent. Numărul infectărilor zilnice a ajuns din nou la
peste 50 de mii de cazuri

În tot acest timp, premierul Boris Johnson a anunţat că se află autoizolare după ce a intrat în contact cu ministrul al sănătăţii.

În ceea ce priveşte regulile de călătorie, în Marea Britanie sunt scutite de carantină doar persoanele vaccinate, cele care prezintă teste negative la plecarea şi la sosirea în ţară şi cele care vin dintr-un stat aflat pe lista verde. Cetăţenii care vin dintr-o ţară portocalie, cum este şi cazul României, pot scăpa de carantină doar dacă s-au imunizat în Regatul Unit.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt