A început vaccinarea în centrele mobile

A început vaccinarea în centrele mobile

A început vaccinarea în centrele mobile. Aşadar, primele persoane au primit astăzi prima doză de vaccin aproape de casă. Centrul de vaccinare mobil din comuna Afumaţi este primul care a început imunizarea, iar autorităţile anunţă că au pregătite 20 de astfel de centre pentru a merge în localităţile defavorizate. La inaugurare a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

Prima zi de vaccinare în centrele mobile a adunat mulţi doritori. Oamenii au fost anunţaţi de medicul de familie chiar cu o seară înainte că pot merge să se imunizeze, aşa că zeci de persoane au aşteptat să le vină rândul.

Centrul de vaccinare mobil din comuna Afumaţi a fost amplasat în curtea şcolii gimnaziale nr 1 şi este primul în
care a început imunizarea. Prima zi de vaccinare în centrele mobile a debutat în 5 judeţe: Ilfov, Constanţa, Craiova, Satu Mare şi Sibiu. Astfel de centre sunt amplasate în localităţile defavorizate.

Până la ora 13:00, 400 de persoane s-au imunizat în centrele mobile din ţară. Klaus Iohannis atrage atenţia că doar vaccinarea ne poate scăpa de pandemie.

Centrele mobile vor funcţiona în 14 judeţe. De asemenea, în acest weekend va fi inaugurat şi primul centru drive thru la Deva.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt