A murit de Covid imediat după ce s a externat

A murit de Covid imediat după ce s a externat
Digi24

Tânărul din Timişoara, infectat cu Covid-19, care în urmă cu o săptămână, de pe patul din terapie intensivă a povestit jurnaliştilor Focus că a fost la un pas de moarte, a murit aseară. Bărbatul de 34 de ani a plecat din spital, deşi medicii i-au explicat că starea lui de sănătate este încă precară şi există în continuare un risc major pentru viaţa lui. Medicii trag un semnal de alarmă şi spun că leziunile pulmonare produse de forma severă de Covid-19 sunt foarte mari şi exista în permanenţă risc vital.

Asta spunea saptamana trecuta timisoreanul aflat atunci pe patul din sectia de terapie intensiva a Spitalului Victor Babes din Timisoara. A stat in unitatea sanitara timp de 3 saptamani dintre care 10 zile a fost intubat. In urma cu doua zile, s-a simtit mai bine iar medicii l-au transferat in zona rosie, in sectia de boli infectioase sub supraveghere medicală permanentă,şi pe suport respirator. Aseara insă, tanarul a decis sa plece acasa

Tanarul avea o afectare pulmonara foarte mare, iar medicii iau explicat ca plecarea din spital poate sa ii fie fatala. A semnat pe propria raspundere ca vrea sa iasa din unitatea sanitara desi tratamentul nu era incheiat.

Mai mult, tanarul le-a spus medicilor ca va sta in Timisoara pentru a fi mai aproape de spital daca i se face rau.. A plecat insa cu familia spre comuna Igris, la 60 de km distanta de Timisoara. Din cauza drumului a facut embolie pulmonara. Medicii de pe ambulanta care au ajuns la el nu au mai putut face nimic.

Tanarul, pentru care infectionistii si anestezistii de la Victor Babes au luptat timp de 3 saptamani pentru a-l salva, nu se vaccinase spunand ca nu credea ca va face o forma grava de boala. Venise din vacanta din Italia iar din momentul in care s-a infectat s-a tratat cu vitamina C. A ajuns la spital doar in momentul in care nu a mai putut respira.

Din pacate, acesta nu este sigurul caz. In sectia de terapie intensiva un alt tanar, in varsta de 24 de ani se zbate intre viata si moarte, iar aseara, un barbat in varsta de 54 de ani, cu saturatia de oxigen de 50 la suta a refuzat ajutorul de oxigen suplimentar iar acum este in stare grava.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt