Aglomeraţie la vaccinare. 4 centre din Alba au rămas fără doza-booster

Aglomeraţie la vaccinare. 4 centre din Alba au rămas fără doza-booster

Patru de vaccinare anti-COVID-19 din judeţul Alba, respectiv cele din Alba Iulia, Sebeş şi Cugir, au rămas miercuri fără doze de vaccin, după ce marţi s-a prezentat pentru efectuarea celei de-a treia doze (booster) un număr relativ mare de persoane.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Ioana Presecan, a menţionat, pentru AGERPRES, că marţi au fost administrate la cele zece centre de vaccinare din judeţ 1.126 de doze, din care doza I 288, doza II 32 şi doza III 806. Asta înseamnă că numărul celor care s-au prezentat pentru doza booster a fost mai mare de două ori şi jumătate decât cel al persoanelor venite pentru prima doză şi rapel.

Ioana Presecan a precizat că, în urma epuizării dozelor de vaccin la cele două centre din Alba Iulia şi la centrele din municipiul Sebeş şi oraşul Cugir, au fost solicitate de DSP Alba 7.000 de doze. Ea a spus că în după-amiaza zilei de miercuri vor sosi în judeţ, de la Braşov, dozele solicitate.

În judeţul Alba s-au vaccinat cu ambele doze aproape 90.000 de persoane, alte aproximativ 10.000 optând pentru Johnson&Johnson. Raportat la numărul de locuitori ai judeţului, rezultă un procentaj de circa 27% de persoane vaccinate.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt