Al 24-lea weekend de proteste în Franţa

Al 24-lea weekend de proteste în Franţa

După Franţa şi Marea Britanie şi Olanda impune noi restricţii. Autorităţile olandeze au anunţat un nou lockdown, chiar de sărbători! Odată cu înăsprirea restricţiilor anti-covid şi protestele s-au intensificat în cele mai mari oraşe ale Europei. În Franţa, este al 24-lea weekend consecutiv în care zeci de mii de oameni au ieşit în străzi. Au fost proteste şi în Marea Britanie, Germania şi Israel. Şi românii aflaţi la Bruxelles au protestat azi la adresa măsurilor anti-covid.

Noile reguli din Olanda intră în vigoare chiar de astăzi. Un nou lockdown nu a fost pe placul olandezilor care au ieşit în stradă pentru a protesta.

Românii aflaţi la Bruxelles au ieşit astăzi în stradă pentru a protesta la adresa măsurilor impuse de pandemie. În
mulţimea de protestatri, românii s-au diferenţiat prin purtarea fularelulor în culorile tricolorului şi a steagului românesc.

După ce autorităţile au anulat festivităţile de sărbători, francezii au ieşit din nou în stradă. Protestele continuă în
fiecare weekend în Franţa de 6 luni.

Au fost proteste şi în Marea Britnanie, unde, varianta Omicron a devenit deja dominantă. Protestele au degenrat în ciocniri între poliţie şi protestatari.

Iar un bărbat a fost aruncat pe jos din scaunul cu rotile în care se afla

Şi în Germania, ţară care se pregăteşte de al cincilea val de COVID-19, oamenii din mai multe oraşe, printre care
Frankfurt, Berlin şi Hamburg au ieşit în stradă pentru a protesta la adresa restricţiilor. În prezent, în Germania se
vorbeşte despre introducerea vaccinării obligatorii în cazul anumitor segmente ale populaţiei, cum ar fi angajaţii din domeniul sanitar.

Şi israelinii au protestat în acest weekend. Guvernul israelian a interzis din 29 noiembrie intrarea tuturor străinilor în ţară şi a reintrodus tehnologia de urmărire telefonică împotriva terorismului pentru a limita răspânirea noii variante, Omicron. Oamenii s-au săturat însă de restricţii şi control. Nu a durat mult până ca protestatarii să intre în conflict cu forţele de ordine care au aruncat cu jeturi de apă pe mulţime pentru a o dispersa.

Au fost proteste şi în Italia, la Torino dar şi în Barcelona. Şi australienii au ieşit la proteste în acest weekend după ce guvernul a redus timpul dintre dozele de booster de la 6 la 5 luni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt