Ameninţaţi de valul 5

Ameninţaţi de valul 5

Scăderea numărului infectărilor din ultima perioadă nu ar trebui să ne relaxeze! Sezonul rece, care abia a inceput, este favorabil răspândirii sars cov 2, avertizează specialistii. Tot mai multe ţări din Europa se confruntă cu o crestere foarte mare a numărului imbolnăvirilor şi au intrat în valul al cincilea. Iar ţara noastră nu va face exceptie dacă nu creşte rata de vaccinare. Mai grav spun epidemiologii, este posibil să apară noi tulpini ale coronavirusului, mult mai contagioase

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate puţin peste 3.500 de infectări noi cu SARS COV 2. În urmă cu fix o lună
înregistram de aproape patru ori mai multe cazuri noi. Era raportul pentru o zi de duminică, însă au fost zile în luna octombire când ne-am apropiat de 20 de mii de noi infectări.

Aceste cifre în scădere ar putea însemna o gură de oxigen pentru sistemul sanitar. Dar nu va dura mult, dacă autorităţile nu mentin restrictiile si nu se pregătesc. Relaxarea restrictiilor în perioada sărbătorilor ar putea declanşa noul val.

Vaccinarea şi testarea sunt armele cu care putem lupta împotriva noului val, susţin specialiştii.

Între timp, ţările din Vest anunţă, rând pe rând, intrarea oficială în valul al cincilea al pandemiei.

Epidemiologii si specialistii în sănătate publică atrag atenţia că dacă nu ajungem curând la pragul de 70% din populaţie vaccinată, este foarte posibil să apară noi tulpini ale coronavirusului, mult mai contagioase.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt