ANAT acuză restricţiile de intrare în România

ANAT acuză restricţiile de intrare în România

În timp ce Europa se relaxează, în România se menţin restricţiile. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism trage
un semnal de alarmă şi spune că actualele condiţii de intrare în România, printre care obligativitatea unui test COVID pentru cei care se întorc din afara UE, afectează grav libera circulaţie turistică.

Persoanele care se întorc în România din afara UE şi sunt vaccinate, trebuie să prezinte un test negativ în prezent.
Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că se confruntă cu un val de anulări. Reprezentanţii ANAT spun că aceste reguli sunt prea dure şi afectează turismul.

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat ridicarea sau relaxarea restricţiilor de călătorie. Iar Consiliul Uniunii Europene a transmis că la nivelul UE, pentru călătorii, este suficient certifictaul verde digital care arată dacă o persoană este vaccinată, a trecut prin boală sau are un test covid negativ.

Mai multe state din Uniunea Europeană şi nu numai, au decis eliminarea măsurilor suploimentare pentru turişti - cum ar fi carantina sau testele COVID la intrarea in tară chiar şi pentru vaccinati.

De exemplu, începând cu 1 februarie, Italia urmează să elimine, după mai bine de o lună, obligativitarea prezentării unui test COVID negativ pentru persoanele vaccinate sau pentru persoanele care au fost infectate în ultimele şase luni.

Nici cei care vor să călătorească în Turcia nu trebuie să-şi facă griji. Dacă aveţi vaccin sau un test COVID negativ puteţi intra fără probleme în această ţară. Cei care merg în Turcia pot fi supuşi, la graniţă, la un test PCR, în mod aleatoriu.

Şi Marea Britanie a modificat reguliule de intrare în ţară pentru turiştii vaccinaţi. Începând cu 11 februarie, cei careau ambele doze nu mai au nevoie de un test negativ. În prezent, persoanele vaccinate, care intră în regat trebuie să aibă un test negativ. De asemenea, sunt obligare să facă încă un test în decurs de 2 zile de la sosire. Această regulă rămâne pentru persoanele nevaccinate.

Spania a inclus recent România pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Însă, dacă vreţi să călătoriţi acolo, este suficientă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. De asmenea, persoanele nevaccinate pot intra în această ţară cu un test PCR negativ. De asemenea, de la 1 februarie, la nivelul uniunii europene intra in vigoare si reducerea valabilităţii certificatului de vaccinare la 9 luni, fără doza booster.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt