Andrei Baciu: Noile tulpini care circulă nu feresc pe nimeni de boală. Avem avantajul vaccinului la îndemână

Andrei Baciu: Noile tulpini care circulă nu feresc pe nimeni de boală. Avem avantajul vaccinului la îndemână

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu atrage atenţia că noile tulpini ale coronavirusului devin mai contagioase şi practic, nimeni nu este ferit de îmbolnăvire, însă vaccinul este arma pe care o avem la îndemână pentru a câştiga un plus de protecţie. 

„Vedem că aceste tulpini care circulă mai nou nu feresc pe nimeni de boală, inclusiv sportivi de performanţă, oameni care au aparent o stare bună de sănătate. Vedem că în faţa acestui virus, practic nimeni nu este ferit, deci cu atât mai mult (sunt importante - n.r.) oportunitatea şi avantajele câştigării protecţiei, pe de o parte. Pe de altă parte, un alt aspect extrem de important - faptul că vaccinul este la îndemână”, a declarat secretarul de stat duminică seara, la Digi24.

El s-a referit la maratonul vaccinării de la Bucureşti şi i-a îndemnat pe oameni să profite de această ocazie şi să vină să se vaccineze. Dozele ar putea fi suplimentate în noaptea acesta, dacă va fi nevoie, în condiţiile în care maratonul este aproape de a-şi dubla ţinta iniţială pe care şi-au propus-o autorităţile, aceea de a administra 10.000 de doze. Până duminică seara, deja se vaccinaseră 18.000 de persoane. Maratonul a început vineri, la ora 16:00 şi continuă până luni, la ora 8:00.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt