Arafat: Putem să prevenim un val 4 cu cât avem mai multe persoane care s-au vaccinat. Înseamnă să lăsăm sfaturile „divelor” care apar pe la televiziuni

Arafat: Putem să prevenim un val 4 cu cât avem mai multe persoane care s-au vaccinat. Înseamnă să lăsăm sfaturile „divelor” care apar pe la televiziuni

Entuziasmul pentru vaccinare al populaţiei a scăzut şi din cauza sfaturilor „unor dive” de pe televiziuni, care pozează în experţi şi răspândesc opinii false, a declarat vineri seara la Digi24 Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Noi putem să prevenim un val patru al pandemiei cu cât avem mai multe persoane care s-au vaccinat. Acest lucru ce înseamnă? Înseamnă: lăsăm sfaturile divelor de pe televiziuni - şi ştiu despre cine vorbesc aici, dar nu vreau să spun numele - una, în mod special, care apare şi comentează toată ziua”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Însă la insistenţele moderatorului de a nominaliza persoana respectivă, Raed Arafat a spus: „Eu am evitat să numesc, dar când apare una ca doamna Budeanu, care toată ziua am fost în gura ei cu toţii, comentând vaccinarea, măsurile, tot, într-un limbaj pe care nu pot să-l descriu. Da, este dreptul acestei persoane să-şi spună opinia. Cu toţii avem acest drept să ne spunem părerea. Dar când această părere este exprimată de o persoană care se pretinde un expert şi mulţi oameni o cred devine o problemă. Şi această persoană când este promovată - şi nu numai ea - şi vine cu păreri care nu sunt medical fundamentate înseamnă că avem o problemă ”, a mai explicat Raed Arafat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt