Bătăi de cap din cauza certificatului verde

Bătăi de cap din cauza certificatului verde

Certificatul digital european le-a cam dat bătăi de cap multor români, fie că s-au aflat pe aeroport, la sosiri, fie că au intrat în ţară prin vămile terestre. Dacă pe Otopeni oamenii au aşteptat minute în şir pentru a le fi verificate documentele, în vama de la Arad mulţi nici măcar nu ştiau că trebuie să le aibă la ei.

Aşa a arătat astăzi aeroportul Otopeni. Înainte de verificările vamale, cei care sosesc în România trec şi printr-un control al DSP.

Cei care nu îl au la ei sau nu reuşesc să descarce certificatul verde european în timp ce aşteaptă să intre în ţară merg direct în carantină. Excepţie de la această regulă fac doar copiii de până în 6 ani.

Nemulţumiri au fost şi în vama Arad, unde românii din Spania au aflat la frontieră că vin din zona roşie. Aceştia susţin că Spania este în zona galbenă încă de luni, dar că autorităţile din România nu ar fi actualizat lista. De asemenea, au fost şi persoane care nu au ştiut că este nevoie de certificatul digital pentru a trece graniţa.

Începând cu data de 15 august, noi destinaţii vor intra pe lista roşie, printre care Turcia, SUA şi Israel. Asta înseamnă că persoanele care se întorc din aceste ţări intră în carantină dacă nu sunt vaccinate. Autorităţile de la frontieră recomanda românilor să se informeze din surse oficiale atunci când îşi programează revenirea în ţară şi nu de la prieteni sau de pe reţelele sociale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt