Bebeluş neglijat de părinţi, în stare foarte gravă la spital

Bebeluş neglijat de părinţi, în stare foarte gravă la spital

Un bebeluş de numai două luni se zbate între viaţă şi moarte după ce ar fi fost neglijat de familie. În cele 60 de zile de viaţă, copilul a ajuns de la trei kilograme, la numai două. A fost adus la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti malnutrit, deshidratat şi în stop cardiorespirator. Mama susţine că ar fi încercat să îl ducă şi la un alt spital, dar ar fi fost refuzată. Medicii o contrazic: ei spun că femeia nici n-a călcat pe acolo Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional!

Mama bebeluşului susţine că a dus copilul la camera de gardă a Spitalului Orăşenesc Urlaţi, dar că medicii ar fi trimis-o înapoi acasă. Aşa că doctorii au luat la verificat imaginile surprinse de camerele video. Concluzia? - Femeia nu a fost la spital şi nici nu figurează în registre.

Ulterior, mama şi-a schimbat declaraţia şi a afirmat că a mers la spital la o altă oră decât cea pe care a spus-o iniţial. Într-un final, băieţelul a fost transportat, de acasă, la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti, cu o ambulanţă. Medicii de acolo au rămas şocaţi. Nici măcar nu ar fi fost spălat.

Bebeluşul a fost internat direct la terapie intesivă. Analizele au scos la iveală şi alte lucruri grave: copilul avea şi pneumonie. Prognosticul medicilor rămâne rezervat. Acum sunt în derulare anchete, una la spitalul din Urlaţi, alta care vizează familia.

Cazul i-a şocat pe oamenii din satul prahovean Radila, unde locuieste familia bebeluşului. Surse din anchetă spun că mama ar suferi de depresie şi din această cauză şi-a neglijat bebeluşul. Familia mai are încă doi copii, de doi şi teri ani. Autoritatile urmează să stabilească ce masuri vor lua în cazul lor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt